Grupperbjudanden

Ett besök på Astrid Lindgrens Näs för dig närmare vår mest folkkära författarinna. Här kan du gå en guidad visning i barndomshemmet, se utställningen om Astrid Lindgrens liv, njut av trädgårdarna och låt dig inspireras av konst och kreativa rum. I entrépriset ingår: Vår fasta utställning ”Hela världens Astrid Lindgren”, trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs och våra tillfälliga utställningar.

För att få våra grupprabatter krävs det att gruppen är minimum 20 betalande personer. Grupper måste förbokas minst en vecka i förväg för att erhålla grupprabatten.

Utställningen -”Hela Världens Astrid Lindgren”
I Paviljongen ligger vår basutställning som berättar om Astrid Lindgrens liv och författarskap. Utställningen inleds med en film om Astrid Lindgren (ca 15 min lång).  Därefter kan man i egen takt, se utställningen.

Trädgårdarna 

Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs är en plats för kultur, samtal, bus, debatt, lek, allvar och humor. De gröna miljöerna växer fram ur teman som varit viktiga för Astrid Lindgren genom hela hennes författarskap. I trädgårdarna kan du gå en upplevelsepromenad med berättarpunkter med information om viktiga teman, platser och människor i Astrid Lindgrens liv och författarskap.

Tillfälliga utställningar
Under sommarmånaderna erbjuder vi ytterligare en utställning med ett aktuellt tema i vår prästgård och i det gamla sädesmagasinet kan man  se utställningen “Ene unnelie unge” om Astrid Lindgrens syskon – Gunnar, Ingegerd och Stina.

 

Tillval:

Guidad visning i Astrid Lindgrens barndomshem. (tidsåtgång 1 timme)
Gå med på en guidad visning och låt dig förflyttas tillbaka i tiden till Astrid Lindgrens barndom, när hon växte upp här på Näs. Barndomshemmet är ett gammalt och privatägt hus, med små rum som endast kan ta emot 12 personer i varje grupp. Ni kan enbart besöka barndomshemmet tillsammans med en av våra guider. Barndomshemmet är privatägt och vi är mycket tacksamma att vi får gå in i huset för att göra dessa guidade turer och visa detta fantastiska kulturarv.

Vi hjälper er gärna att skräddarsy just ert besök, kontakta oss på
0492-56 68 00,  info@astridlindgrensnas.se