searchSymbol

”TOVE JANSSON – VISDIKTAREN”

Vi firar Astrid Lindgrens födelsedag 14 november med en helkväll  med mat, dryck och musik på Astrid Lindgrens Näs då Emma Klingenbergs hyllade konsert ”TOVE JANSSON – VISDIKTAREN” gästar oss, det här vill du inte missa!

Arrangörer i samarbete: Litteraturnod Vimmerby, Riksteatern Vimmerby, Astrid Lindgrens Näs och Astrid Lindgrens Näs vänförening

När: Söndagen 14 november
Tid: 17.30–20.00

Konsert i Filmsalen ”Tove Jansson – visdiktaren” 19:00-20:00

Pris: 350 kr

I priset ingår en krämig jordärtskockssoppa med nybakat surdegsbröd, smakfulla röror och saltrostade fröer samt vår egen chokladtryffel och kaffe.

Plats: Astrid Lindgrens Näs

Anmälan: bokning@astridlindgrensnas.se

”TOVE JANSSON – VISDIKTAREN”

Tove Jansson (1914 – 2001) skapade de älskade muminböckerna och gjorde en mångsidig karriär både som författare och som bildkonstnär, men få känner till att hon också skrev vistexter.
Emma Klingenberg ägnade två år åt att gräva bland Tove Janssons lyrik och presenterade sedan sina fynd i form av en intressant konsertföreställning, som fick en framgångsrik premiär på Svenska Teatern i februari 2020 och som hyllades på Tove -festivalen i Stockholm samma vår.
Emma Klingenberg och pianisten Kristian Nyman gästar nu Vimmerby med konsertversionen av ”Tove Jansson-visdiktaren” där de presenterar nyfunna vistexter av Tove Jansson i helt nya tonsättningar och arrangemang. Vi får också höra kända sånger ur Toves visskatt.

Emma Klingenberg har inte bara gjort en kulturgärning genom att forska efter och lyfta fram alla dessa visor, hon visar sig också vara en entertainer med stort E som kan ta sin publik med sin charmiga scenkarisma”   Västra Nyland 4.3 2020

”Tove Jansson – visdiktaren är en stämningsfull och sympatisk konsertföreställning som får recensenten att än en gång häpna över denna finländska nationalskalds begåvning inom så många områden.”   Svenska YLE 2.3 2020

Om Emma Klingenberg

Sångerskan och skådespelerskan Emma Klingenberg har många strängar på sin lyra. Hon har jobbat med film, TV-serier, och teater i Sverige och i Finland vid bl. a Wasa teater, Åbo svenska teater, Lilla teatern i Helsingfors, Svenska teatern, Wermlandsoperan och Norrbottensteatern. Hon gjorde rollen som Edith Piaf i föreställningen ”Piaf- jag ångrar ingenting” vid Åbo svenska teater, och i Helsingfors är hon just nu aktuell i musikalen ”Once” på Lilla Teatern/Helsingfors stadsteater. Emma är utbildad vid musikallinjen på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Parallellt med skådespelaryrket jobbar hon som sångerska och har samarbetat med flertalet orkestrar i större och mindre format bl a Tenerife symphony orchestra, Vantaan Viihdeorkesteri, Åbo filharmoniska orkester, GöteborgsOperan, Göteborgsmusiken, Borås symfoniorkester m fl.

Emma tilldelades i april 2018 Stina Krooks pris, Erna Tauros stipendium 2010  och Jenny Spennerts pris 2003.

www.emmaklingenberg.com

Om Kristian Nyman

Musikern, pianisten och kapellmästaren Kristian Nyman har studerat vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm och vid Sibelius-Akademin. Han har huvudsakligen arbetat inom musikalvärlden i Helsingfors på Svenska Teatern från år 2002 och på Helsingfors stadsteater från år 2005, i början som pianist och korrepetitor och från och med 2006 som kapellmästare. Kristian har varit anställd som vicedirigent på Helsingfors Stadsteater 2006-2009 och som huvuddirigent under åren 2009-2011. Därefter har han varit anställd vid Svenska teatern som pianist och kapellmästare. Har därtill gjort ett tiotal andra musikaler, opera och konserter i klassisk-, jazz- och underhållningsmusik, samt fungerat som kördirigent. Kristian verkar som pedagog vid Teaterhögskolan (Konstuniversitetet) i Helsingfors.

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2021 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.