searchSymbol
Oops...
Slider with alias church-upcoming-events1 not found.

”Vem är Pippi Långstrump?”

 – föreläsning av Kristina Ruhnström

Onsdag 16 mars kl. 19:00

Entré 100 kr

Föranmälan till bokning@astridlindgrensnas.se

Betalning på plats med swish eller kontant.

image

”Vem är Pippi Långstrump?”

av Kristina Ruhnström – föreläsare, sångerska och skådespelare med många års erfarenhet av att arbeta med Astrid Lindgrens berättelser, bland annat som före detta konstnärlig ledare och kvalitetsansvarig på Astrid Lindgrens Värld.

Pippi Långstrump har med tiden gått ifrån att bara vara en figur i en barnbok, till att bli en mycket viktig del av Sveriges kulturarv. Hon får ofta verka som symbol för Sverige, för kvinnlig jämlikhet, för flickors styrka, för barns styrka, för lycklig barndom och för mod.

Världens starkaste flicka är ständigt aktuell – i bokform, i filmer och på scener världen över. I Sverige planerar Björn Ulvaeus just nu en nyskriven föreställning på Cirkus i Stockholm, samtidigt som en ny internationell storfilm är under produktion. Och i alla nytolkningar ställs frågan; Vem är egentligen Pippi Långstrump?

I samband med att Pippi fyllde 75 år 2019 bjöds Kristina Ruhnström in till att tala på Astrid Lindgren AB:s partnerdagar i Stockholm. Ämnet var Pippi Långstrump som person och karaktär; hur ska man förstå fenomenet Pippi Långstrump, vad står Pippi egentligen för och hur gestaltas hon på scen och i filmer? Nu kan ni uppleva föreläsningen på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby.


Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

FÖLJ OSS

© 2023 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.