searchSymbol

Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs

”På Näs har vi firat jul i vanlig ordning med mat i massor, och ett ståtligt julväder, som började på julafton (då det ännu var barvinter) med ett ymnigt snöfall så att alla träd och buskar såg ut som ett julkort på juldagen.”
Utdrag från Astrid Lindgrens Krigsdagböcker 1939 – 1945.

Välkomna till en alldeles speciell julmarknad, med mycket mat- och konsthantverk, tillverkning, slöjdande och andra påhitt.
Öppettider: 10/12: 13.00-19.00, 11/12: 11.00-17.00, 12/10: 11.00-17.00.
Priser: 0-7 år gratis. 8 – 14 år 20 kr. Från 15 år 60 kr. Säsongskort gratis entré..

image

Utställare 

Ett 40-tal utställare med fokus på mathantverk och konsthantverk finns på plats under julmarknaden. Till försäljning finns bland annat delikatesser till julbordet, pynt till granen och unika julklappar av textil, trä, keramik och ull. Runt om på marknaden finns härliga smakupplevelser som kokta kringlor, glögg och rostade mandlar. Utställarlistan med karta finner du här.

Vår butik i Paviljongen håller öppet varje dag, så passa på att köpa dina julklappar på plats, eller via Astrid Lindgren-butiken

Upplev barndomshemmet i juleskrud

 I våra julguidningar förflyttar vi oss hundra år tillbaka i tiden till Astrid Lindgrens starkaste julaftonsminne 1913. Där följer vi familjens julfirande med traditioner och mat. Känn doften av kanel och nejlikor. Och lyssna till när Astrid Lindgrens far Samuel August läser julevangeliet i en unik inspelning.

Läs mer här

image
image

Aktiviteter

Det händer flera olika programpunkter och aktiviteter under julmarknaden.

I Trädgårdshuset finns Kalmar läns hembygdsförening och har aktiviteter och pyssel för stora och små. Värm dig vid den öppna elden i Ekdungen, och sjung med när Julorkestern spelar jullåtar varje marknadsdag kl 14:00. Och när det sedan mörknar så samlas vi kring julgranen i Lekhagen och dansar in julen tillsammans.

Marknadsprogrammet i sin helhet finner du här

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2021 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.