searchSymbol

Säsongsjobb inom Astrid Lindgrens värld och Astrid Lindgrens näs 2022

Teaterparken Astrid Lindgrens värld och besöksmålet Astrid Lindgrens Näs med bland annat Astrids Lindgrens barndomshem söker nu personal för sommarsäsongen 2022.

Under sitt liv och i sina böcker visade Astrid Lindgren många prov på civilkurage och vikten av allas lika värde. Hon hade ett ärligt och respektfullt förhållningsätt till omvärlden. Och det har vi också här, i hennes värld.

Restaurang & café
Är du intresserad av att jobba i en restaurangmatsal där det serveras god, vällagad mat lagad från grunden på lokala råvaror?
Eller går du och längtar efter att få jobba på ett mysigt café där det erbjuds hemgjorda smörgåsar och nybakade kanelbullar?
Hos oss finns det många olika varianter av små och stora restauranger, härliga glasscaféer och andra försäljningsställen för mat & dryck som vi nu söker personal till. Det som är gemensamt för alla enheter är att det som erbjuds ska kännas genuint och äkta och vi eftersträvar alltid hög kvalitet.

Vi söker dig som brinner för service och vill ge gästen bästa tänkbara mat- & dryckupplevelse.
Har du tidigare arbetserfarenhet från restaurang och café är det meriterande, men viktigast är ett stort intresse för mat och gästservice.

Försäljning, butik
Hos oss hittar du allt från mysiga små handelsbodar som säljer karameller och hantverk till stora butiker med produkter som anknyter till Astrids sagofigurer. Här finns också världens enda Astrid Lidgrens bokhandel och gammaldags lotterier och skicklighetsspel.

Här söker vi dig som på ett glatt och tillmötesgående sätt kan ta hand om alla våra gäster som besöker våra butiker, lotterier och skicklighetsspel. Är du duktig på dekoration, exponering av varor och har kassavana är det meriterande, men inget krav.
På Astrids barndomshem Näs är butikstjänsten i kombination med receptionstjänsten, här behöver du även kunna prata engelska och behärskar du även tyska är det ett stort plus.

Lagerarbetare
På vårt centrallager är det full fart från tidig morgon till sen kväll. Här jobbar ett gäng på ca 8 personer som servar parken med varor och tar emot leveranser från våra leverantörer med allt vad det innebär.

För att arbeta på vårt lager behöver du ha fyllt 18 år, gilla att jobba fysiskt och kunna hugga i där det behövs, vara flexibel, ha ett stort ordningssinne och servicekänsla. Vi förutsätter att du är en lagspelare som gillar att jobba i team. Har du dessutom körkort och truckkort så är det en fördel, men inget krav.

Park & renhållning
Att hålla rent och snyggt så våra gäster kan njuta av vår välskötta park är lika självklart för oss som att Pippi bor i Villa Villekulla.
Gillar du att arbeta fysiskt och tycker om när det är ordning och reda så är du välkommen att söka jobb inom denna avdelning. Här handlar det om att hålla parken ren och fin, främst utomhus.  I arbetet ingår sophantering, ogräsrensning m.m. men även tillsyn av våra sanitetsutrymmen. Du jobbar oftast i team så din samarbetsförmåga är viktig men också att kunna ta och förstå instruktioner för de olika arbetsuppgifterna.

Lokalvård
Vårt lokalvårdsteam har som uppgift att hålla teaterparken Astrid Lindgrens värld och besöksmålet Astrid Lindgrens Näs lokaler rena och fräscha. Det är allt får restauranger, butiker och stugor till kontorslokaler.
Vi letar efter dig som gillar att hålla rent och snyggt, kan arbeta både självständigt och i team och som känner stolthet över att få visa upp en trivsam och fräsch park för våra gäster.
Du gillar att arbeta fysiskt och har lätt för att ta emot och förstå instruktioner.
Har du arbetat med likande uppgifter innan så är det meriterande.

Entrévärd, publikvärd och guide
Att arbeta som värd innebär att du oftast är en av de första som våra gäster möter. Du kommer att få jobba både i våra biljettkassor, på vår parkering, i vår information och som publikvärd vid våra föreställningar.

Vi tror att du är utåtriktad, positiv, flexibel och att du har stor servicekänsla. Självklart pratar du engelska obehindrat och gärna förstår tyska och danska. För dessa tjänster behöver du kunna jobba hela sommarsäsongen.
I tjänsterna som entrévärd på Astrids Lindgrens Näs ingår det även att bemanna butikskassa och i vissa tjänster även att guida i Astrid Lindgrens barndomshem.

Reception och bokning
Vårt unika gästboende ”Den lilla staden” är en upplevelse i sig där gästen flyttas tillbaka till 1900-talets Vimmerby. Som receptionist här så ansvarar du för in-utcheckning, butiken och att kontrollera stugor. När du jobbar på bokningen är dina främsta uppgifter att ge gästen bästa tänkbara service när de bokar sitt boende via dator eller telefon, samt hjälpa gästen med frågor om sitt parkbesök.

Till de här jobben söker vi dig som är utåtriktad, lugn, flexibel och som med ett gott humör kan förmedla service direkt till gäst eller via telefon och mail. Du har stor servicekänsla och självklart pratar du engelska obehindrat och förstår gärna också tyska och danska.
En fördel är också om du känner till Vimmerby med omnejd och har ett brinnande och genuint intresse för Astrid Lindgren och hennes verk. Erfarenhet av liknande arbeten är meriterande.
Receptions-/bokningstjänsterna är hela vår sommarsäsong 20 maj-21 aug, varav ett par tjänster redan från månadsskiftet april/maj.

Arbetstiderna och anställningsperiod varierar beroende på tjänst och arbetsplats. Astrid Lindgrens värld är 2022 öppen från den 20 maj till den 21 augusti. Astrid Lindgrens Näs 2022 är öppet från den 14 april- 18 september

Lön sätts enligt kollektivavtalen Gröna Riks och Nöjesavtalet som är en överenskommelse mellan Visita och Hotell & restaurangfacket (HRF).

Sista ansökningsdagen för dessa tjänster är 4 februari 2022

För mer information om de båda besöksmålen läs mer på hemsidorna astridlindgrensvarld.se och astridlindgrensnas.se

När du gör din ansökan här har du möjlighet att göra ett förstahandsval på jobb inom ovanstående avdelningar. Det finns också möjlighet att specificera mer exakt vad du vill jobba med.

Välkommen med din ansökan till oss!

Ansök till tjänsten
NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2022 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.