searchSymbol
hero

Anna Höglund - Allting hänger ihop - 7 maj-18 september

Anna Höglund är författare, illustratör och konstnär. Hon har både skrivit flera egna böcker och samarbetat med författare som Ulf Stark, Barbro Lindgren, Eva Susso, Gunnar Lundkvist och Ulf Nilsson. Anna Höglund räknas som en av Sveriges främsta illustratörer och hon skapar sina bildvärldar analogt. Hon klipper och klistrar, blandar material och ristar i koppar.

Utställningen har producerats av Tomelilla Konsthall och är en interaktiv utställning baserad på nio av Anna Höglunds böcker och boksamarbeten. Anna Höglund skapar litteratur och bilder med många dimensioner. Även om böckerna vänder sig till barn och unga så lyckas hon på ett finurligt sätt skapa metaberättelser som roar vuxenpubliken. Ämnena kan vara mörka då Anna Höglund inte räds för att prata om det som kan vara svårt eller obehagligt.

I Prästgården kan du uppleva sex olika fantasifulla miljöer uppbyggda av Anna Höglunds böcker och boksamarbeten, här har du möjlighet att bland annat se flera av originalillustrationer från; Kan du vissla Johanna, Om detta talar man endast med kaniner, Skuggbarnen, Alla frågar sig varför, Titta Hamlet och Att vara jag.

I Prästgårdsparken finns vår utomhusdel av utställningen där du möter böckerna om Mina och Kåge och Mannen som byggde ett hus. I Mina och Kåges kök kan du packa picknickväskan i köket och ta med till kojan under Almen. Eller tvärtom.
I en påbörjat hus kan du testa att bygga ditt eget hus, och utanför finns det stafflin och griffeltavlor uppsatta där du kan måla en egen ritning av ditt eget drömhus.

I Trädgårdshuset kan du se filmen Sagan om Pannkakan. Här presenteras också originalbilderna från böckerna om Mina i Vildmarken och Resor jag aldrig gjort av Syborg Stenstump.

Vi har också samlat lite olika aktiviteter kopplat till utställningen i Trädgårdshuset. Här finns en läshörna, skaparverkstad där kan du rita, klippa, klistra, måla och ha kul. Här kan du testa skulptursand eller om du vill bygga din egna drake.

Utställningen visas under perioden 7 maj-18 september på Astrid Lindgrens Näs.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

FÖLJ OSS

© 2024 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.