searchSymbol

Verkligheten är precis som böckerna!

Astrid Lindgrens Värld är egentligen inte en utan många världar samlade på ett ställe. Under vandringen i parken kommer du att passera välkända platser som Körsbärsdalen, Törnrosdalen och Junibacken. Inte långt därifrån, men i en helt annan värld, ligger Mattisskogen. Fortsätt en bit till och där är Villa Villekulla. Dessförinnan har du säkert stannat till vid Karlssons tak och i Katthult.
Alla är platser som går att känna igen från Astrid Lindgrens berättelser. Men de hade inte varit fullt lika spännande utan sina invånare. För vad är Villa Villekulla utan Pippi och Mattisborgen utan rövarliv? I de här levande miljöerna spelas det varje dag upp 50 olika föreställningar med scener som är hämtade från böckerna. Det som gör teatern speciell är att våra gäster kommer mycket nära händelserna, och ibland hamnar de också mitt i.

 I vår broschyr kan du läsa vad som händer i Astrid Lindgrens Värld under säsongen 2019.

Bo barnvänligt med parken utanför knuten

Om du har en bit att åka så kan det vara bra att veta att det går sova bekvämt i vårt eget gästboende, alldeles intill parken. Vi kan erbjuda många olika boendealternativ. I “Den lilla staden”, som är vårt nybyggda gästboende, är inget boende det andra likt. Här kan du bo i brukslängor, byhus, bodar och mysiga torp eller varför inte i den ståtliga tvåplansvillan. Vill du bo i stuga så har vi allt från enklare torp utan dusch och toalett till moderna stugor med eget badrum och kök. Nära vårt gästboende finns även ställplatser samt campingplatser med el-stolpar. Utspritt mellan gårdar och stugor finns lek i många olika former. Här finns mycket att upptäcka; båtar du kan klättra och åka kana i, trädjur du kan mata och rida på och gränder och bakgator du kan smyga i. Leken kan pågå fritt utan störande bilar.

image
Den lilla staden

I ”Den lilla staden” har vi boenden med plats för 6–10 personer i varje. Här bor du bekvämt bland bakgatorna och torgen där det finns plats för lek och samvaro. Du bor i en öppen planlösning och har eget badrum och kök. Husen är ritade med inspiration från det tidiga 1900-talets Vimmerby – förebilden till småstaden i många av Astrid Lindgrens böcker.

Mindre stugor

Granstugan eller Ekebostugan är det lite mindre stugalternativet på 16 kvm, men är utrustat med en liten köksdel, möblerad uteplats, samt ett eget badrum med dusch. Ekebostugan har dessutom TV vilket skiljer
dessa två åt. Enetorpen är 11 kvm, en campingstuga med möblerad uteplats. Stugan har ingen egen dusch/wc men detta finns, liksom kök och tvättstuga, i vårt servicehus.

image

Boka nu och få 20% rabatt på boendet

För att hinna med allt kan det vara bra att stanna två dagar. Bokar du senast 31/5 så får du 20 % rabatt på valfritt boende med parken utanför knuten!
Erbjudandet gäller söndag – torsdag under perioderna 19/5-27/6, 11/8-22/8 samt helger i september (fredag-söndag) v. 35-38 och kan inte kombineras med andra rabatter. Gäller endast nybokningar.

Din rabattkod: ALVSV19

 

 

 

Erbjudande med rabattkod
Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

FÖLJ OSS

© 2023 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.