searchSymbol
Du använder en omodern webbläsare. Ladda ner Microsoft Edge, som stödjer moderna webbplatser.

En sagas ursprung

Astrid Anna Emilia Ericsson föddes den 14 november 1907 här på gården Näs, hon var nummer två i en syskonskara på fyra. Det var hon och hennes syskon som, tillsammans med kogubbens barn och barnen från prästgården bredvid, var Bullerbybarnen i det verkliga livet. Berättelsen om deras lekar har nu spridit sig över hela världen. Det var här hon klättrade i sockerdricksträdet och lekte ”sickenblås” och ”inte-stöta-golvet” med sina syskon. Och det var här hon hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök.

Ett besök på Astrid Lindgrens Näs för dig närmare vår mest folkkära författarinna. Gå en guidad visning i barndomshemmet, se utställningen om Astrid Lindgrens liv, njut av trädgårdarna och låt dig inspireras av Astrid Lindgrens förhållningssätt till naturen, till det kreativa skapandets glädje och kraft, och till livets lek och allvar. Välkomna!

Se utställningen Astrid Lindgren och sagans kraft

På gården Näs får en liten flicka i början av 1900-talet höra sitt livs första saga. Det sätter hennes barnasjäl i en gungning, som aldrig riktigt avstannar. När flickan, som heter Astrid, växer upp fortsätter hon att skriva för att roa barnet hon en gång var och hennes ord kommer att påverka människor över hela världen. Och allting tog sin början i det där första mötet med sagans värld.

Till utställningen

Säsongsutställning 2024 - Butiken för omöjliga saker

ETT SECOND LAND FÖR BARN OCH ALLA UNDRA

 Utställningen har skapats av Carina Bodelson Lönn och Magnus Lönn och visas 27 april – 22 september 2024. Välkommen in till en lekfull och filosofisk konstutställning.

Till utställningen

Vandra i Trädgårdarna

Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs har vuxit fram ur teman som varit viktiga för Astrid Lindgren genom hennes liv och författarskap. Teman som frihet och mod, melankoli och livsglädje. Bland fruktträd och bärbuskar får du känslan av den barndom som formade Astrid Lindgren och som vi ser glimtar av i så många av hennes verk.

Se mer av trädgårdarna
Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

FÖLJ OSS

© 2024 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.