searchSymbol

hero

Ett gruppbesök på Astrid Lindgrens Näs

Vi på Astrid Lindgrens Näs hjälper er gärna att boka ett gruppbesök hos oss.
För överblick över området Astrid Lindgrens Näs hittar du kartan här.

Astrid Lindgrens Näs är ett besöksmål och en plats för alla sinnen, i hjärtat av miljön där Astrid Lindgren växte upp. Det var här på gården Näs som Astrid Lindgren (född Ericsson) föddes den 14 november 1907, platsen som kom att bli källan och inspirationen till hennes författarskap.
Det var här hon klättrade i sockerdricksträdet, lekte ”sickenblås” och ”inte-stöta-golvet” med sina syskon.  Det var här hon hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök.

I basutställningen ”Astrid Lindgren och sagans kraft” får du lära känna den lilla flickan som växer upp på gården Näs och följa henne genom hela livet. Du får höra sångerna hon sjöng i sin barndom som inspirerade till visskatten hon skapade, men också förstå den förtvivlan hon kände när hon som ung tvingas lämna bort sin son. Du kan dyka ner i krigsdagböckerna som ger en unik inblick i såväl hennes tankevärld som vardag under andra världskriget. Du kan fördjupa dig i hennes politiska ställningstagande mot det hon såg var orätt. Men framför allt får du inblick i ett av Sveriges största författarskap och fördjupa dig i Astrid Lindgrens inspirationskällor och drivkrafter.

I våra trädgårdar kan du uppleva tillfälliga utställningar, konst, barndomshemmet som kan ses från utsidan, och en film inifrån Astrid Lindgrens barndomshem där hennes brorsdöttrar berättar om uppkomsten till Emil i Lönneberga. Väljer man bort den guidade visningen så kan man ändå få en inblick i barndomshemmet genom denna film.
Trädgårdarna, som har skapats på den mark som tidigare tillhörde gården Näs, är en del av vårt berättande. Varje trädgårdsrum har ett tema som knyter an till något som varit viktigt i Astrids Lindgrens författarskap eller varit del av den miljö hon vuxit upp i och inspirerats av.

I restaurangen på Astrid Lindgrens Näs erbjuder vi både hemlagade rätter och kafésortiment gjorda på närproducerade varor. Vi vill att naturen ska vara närvarande genom hela matupplevelsen och strävar mot en så klimatsmart meny som möjligt. För våra grupper erbjuder vi både lunch- och fikaalternativ.

Bokning
Kontakta oss genom mail, bokning@astridlindgrensnas.se eller på tel. 0492-56 68 00.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

FÖLJ OSS

© 2024 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.