searchSymbol
hero

Ett gruppbesök på Astrid Lindgrens Näs

Vi på Astrid Lindgrens Näs hjälper er gärna att boka ett gruppbesök hos oss.
För överblick över området Astrid Lindgrens Näs hittar du kartan här.

Astrid Lindgrens Näs är ett besöksmål och en plats för alla sinnen, i hjärtat av miljön där Astrid Lindgren växte upp. Det var här på gården Näs som Astrid Lindgren (född Ericsson) föddes den 14 november 1907, platsen som kom att bli källan och inspirationen till hennes författarskap.
Det var här hon klättrade i sockerdricksträdet, lekte ”sickenblås” och ”inte-stöta-golvet” med sina syskon.  Det var här hon hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök.

I utställningen “Hela världens Astrid Lindgren”, om Astrid Lindgrens liv och författarskap, möter du både jazzbönan, mamman, barnboksredaktören och opinionsbildaren Astrid Lindgren. Utställningen besöker man på egen hand med vår audio guide som finns att ladda ner som app. Audio guiden är tillgänglig på flera olika språk.
Som grupp finns det möjlighet att låna smartphones med audio guide och tillhörande hörlurar.  Observera att vi endast har ett begränsat antal och att de måste bokas i förväg.

I våra trädgårdar kan du uppleva tillfälliga utställningar, konst, barndomshemmet som kan ses från utsidan, och en film inifrån Astrid Lindgrens barndomshem där hennes brorsdöttrar berättar om uppkomsten till Emil i Lönneberga. Väljer man bort den guidade visningen så kan man ändå få en inblick i barndomshemmet genom denna film.
Trädgårdarna, som har skapats på den mark som tidigare tillhörde gården Näs, är en del av vårt berättande. Varje trädgårdsrum har ett tema som knyter an till något som varit viktigt i Astrids Lindgrens författarskap eller varit del av den miljö hon vuxit upp i och inspirerats av.

I restaurangen på Astrid Lindgrens Näs erbjuder vi både hemlagade rätter och kafésortiment gjorda på närproducerade varor. Vi vill att naturen ska vara närvarande genom hela matupplevelsen och strävar mot en så klimatsmart meny som möjligt. För våra grupper erbjuder vi både lunch- och fikaalternativ.

Bokning
Kontakta oss genom mail, bokning@astridlindgrensnas.se eller på tel. 0492-56 68 00.

Grupperbjudande 2022

Grupprabatten gäller endast förbokade grupper om minst 20 personer. Bokningen måste vara gjord senast en vecka före besöket och betalas i en klumpsumma för hela gruppen, antingen med kort eller mot faktura.

Entrébiljett Astrid Lindgrens Näs Grupper
Från 15 år          160 SEK/ person

I biljetten ingår: Entré till utställningen ”Hela världens Astrid Lindgren” samt våra trädgårdar med tillfälliga utställningar.


Entrébiljett Astrid Lindgrens Näs med gruppvisning 

Från 15 år         310 SEK/ person

I biljetten ingår: Entré till utställningen ”Hela världens Astrid Lindgren”, våra trädgårdar med tillfälliga utställningar samt en guidad visning av Astrid Lindgrens barndomshem.

Guidade visningar

Astrid Lindgrens barndomshem ligger så fridfullt bland kastanjeträd, almar och lindar.
Idag är det ett privat hem som ägs av Astrid Lindgrens brorsdöttrar och kan endast besökas genom en av våra guidade visningar. Under den guidade visningen tar vi dig med tillbaka till Astrid Lindgrens barndom när hon växte upp på gården Näs med sina föräldrar, tre syskon och de många andra som arbetade här. Platsen som kom att bli inspirationen till hennes författarskap.

För grupper om max 45 personer erbjuder vi möjligheten att besöka Astrid Lindgrens barndomshem genom en av våra gruppvisningar. Alla större grupper behöver delas in i mindre grupper då vi endast kan gå in med ett begränsat antal åt gången.

Barndomshemmet är ett privat hem och inte anpassat för personer med svåra funktionshinder, då man står upp under den guidade visningen. På grund av trappsteg och smala dörröppningar går rullstol och rullator inte att medföra in i barndomshemmet.

Visningen kan bokas på svenska, tyska, engelska och danska vid förfrågan och i mån av möjlighet.

Menyer

Mer information kommer inom kort.

Programförslag

Vid ett gruppbesök samlar vi gruppen vid ankomst för att berätta om Astrid Lindgrens Näs och platsens betydelse. Efter presentationen upplever man utställningen ”Hela världens Astrid Lindgren” på egen hand med vår app för att sedan ta sig vidare ut i de vackra trädgårdarna med tillfälliga utställningar, konst och en film inifrån Astrid Lindgrens barndomshem där hennes brorsdöttrar berättar om uppkomsten till Emil i Lönneberga. Väljer man bort den guidade visningen så kan man ändå få en inblick i barndomshemmet genom denna film.

Varje aktivitet så som Utställningen ”Hela världens Astrid Lindgren”, trädgårdarna och den guidade visningen inne i barndomshemmet tar ca en timme vardera.

 

Så här kan ett besök hos oss se ut:

PROGRAMFÖRSLAG
ca 45 personer

10:00 Ankomst – Vi samlar gruppen för information och berättar lite kort om Näs
Grupp 1: Utställningen ”Hela världens Astrid Lindgren”
Grupp 2: Guidad visning inne i Astrid Lindgrens barndomshem
Grupp 3: Trädgårdarna med tillfälliga utställningar på egen hand

11:00
Grupp 1: Trädgårdarna med tillfälliga utställningar på egen hand
Grupp 2: Utställningen ”Hela världens Astrid Lindgren”
Grupp 3: Guidad visning inne i Astrid Lindgrens barndomshem

12:00
Grupp 1: Guidad visning inne i Astrid Lindgrens barndomshem
Grupp 2: Trädgårdarna med tillfälliga utställningar på egen hand
Grupp 3: Utställningen ”Hela världens Astrid Lindgren”

13:00 Lunch i Paviljongen eller avfärd

appImage

Upplev utställningen med vår audioguide som finns att ladda ner som app hos Google play eller App Store, den heter Astrid Lindgrens Näs.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

FÖLJ OSS

© 2023 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.