searchSymbol
hero

Om oss

Astrid Lindgrens Värld är en teaterpark där besökarna kan uppleva Astrid Lindgrens sagofigurer i sina riktiga miljöer. Parken, som grundades 1981, är belägen i Astrid Lindgrens födelsestad Vimmerby. Astrid Lindgrens Värld har varje år ca 490 000 besökare, varav drygt 30 procent ifrån utlandet. Parken har öppet från maj till augusti och helger i september, samt under svenska höstlovet. Under högsäsongen har Astrid Lindgrens Värld cirka 500 medarbetare, varav 125 arbetar inom teaterverksamheten. Astrid Lindgrens Värld AB omsatte år 2017 209 miljoner kronor. Astrid Lindgrens Värld är ett fristående aktiebolag, som ägs till 91% av Astrid Lindgren Förvaltning AB och 9 procent av Vimmerby kommun.

Här blir sagor verklighet

Här i Astrid Lindgrens Värld finns Katthult, Villa Villekulla, Mattisborgen och Bråkmakargatan på riktigt. På samma marker där Astrids far Samuel August en gång i tiden brukade sin gård, prästgårdsarrendet Näs, kan du nu träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter och de flesta andra som Astrid Lindgren berättade om.
Ambitionen i Astrid Lindgrens Värld är att allt du möter i parken ska vara troget hennes berättelser. Med hjälp av ett programråd, bestående av Astrid Lindgrens familj och nära vänner, gör vi platserna, händelserna, stämningen, sångerna, maten, upptågen och alla de personer Astrid Lindgren skrev om till verklighet.

Engagemang

Astrid Lindgren sade en gång: ”Har jag kunnat förgylla en enda dyster barndom, då är jag nöjd”.

Vi i Astrid Lindgrens Värld har därför beslutat att på olika sätt arbeta med några organisationer som på ett eller annat vis stödjer barn och försvarar deras rätt. För oss är detta ett självklart engagemang och ett naturligt sätt att arbeta i vår strävan att bli just – Astrid Lindgrens Värld.

De organisationer vi aktivt stödjer är Astrid Lindgrens BarnsjukhusBRIS – Barnens rätt i samhället, Min Stora DagRädda Barnen och SOS Barnbyar där vi var med och finansierade Astrid Lindgrens Barnby i Centralafrikanska Republiken. Under en sommar har vi glädjen att få träffa många barn från Astrid Lindgrens Barnsjukhus och Min Stora Dag i parken, vi har Vimmerbys lokala Rädda Barnen på plats dagligen och centralorganisationen vid några tillfällen, vårt engagemang i SOS Barnbyar fortsätter på flera sätt och BRIS är också en organisation som vi gärna hjälper.

På lokalt plan har vi valt att stödja organisationer/föreningar som arbetar aktivt med barnverksamheter i Vimmerby kommun.

Astrid Lindgrens Världs ledning

Verkställande direktör:
Joacim Johansson
jocke.johansson@astridlindgrensvarld.se

 

Vice VD och verksamhetschef Astrid Lindgrens Näs:
Mia Thelin
mia.thelin@astridlindgrensnas.se

 

Teaterchef:
Patrik Svedberg
patrik.svedberg@astridlindgrensvarld.se

 

Marknads- och försäljningschef:
Lena Möller
lena.moller@astridlindgrensvarld.se

 

Personalchef:
Linnéa Hindvik
linnea.hindvik@astridlindgrensvarld.se

 

Butikschef:
Ove Olsson
ove.olsson@astridlindgrensvarld.se

 

Mat och dryckchef:
Sara Hedblom
sara.hedblom@astridlindgrensvarld.se

 

Ekonomichef:
Per Sigvardsson
per.sigvardsson@astridlindgrensvarld.se

 

Drifts- och utvecklingschef:
Nicholas Lindström
nicholas.lindstrom@astridlindgrensvarld.se


Astrid Lindgrens Världs styrelse

Styrelseordförande:
Ulrica Messing, Kosta

Ledamöter:
Anders Lindgren, Stockholm
Mats Wedin, Göteborg
Karin Mattsson-Weijber, Stockholm
Ove Israelsson, Stockholm
Leif Carlson, Vimmerby
Bengt Benson, Uppsala

Suppleant:
Peter Högberg, Vimmerby

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2021 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.