searchSymbol

Restaurangen

Vid ett besök på Astrid Lindgrens Näs kan du äta hemlagad mat på närproducerade råvaror i vår restaurang där vi erbjuder både varma rätter och kafésortiment.

Vi vill att naturen ska vara närvarande i hela matupplevelsen och strävar medvetet mot en så klimatsmart meny som möjligt. Ett museibesök kan ta på krafterna med många intryck och då vill vi att besökaren ska finna vila i vår restaurangmiljö och vackra uteservering i Apellunden.

Vi har serveringstillstånd och serverar öl, vin och cider.

Just nu har vi stängt för säsongen och öppnar igen den 9 april, men vi tar emot förbokade grupper och sällskap på minst 20 personer under hela året. Vi hjälper er gärna att skräddarsy just ert gruppbesök, kontakta oss gärna på telefon 0492-56 68 00, alternativt e-post info@astridlindgrensnas.se

Vårmeny

Nässelsoppa på späda nässlor ringlad över en äggula som har marinerats med muskot toppad med rostad ramslök från farfars trädgård samt ett vitlöksbröd av våran sirapslimpa.

 

Nässelrökt torskrygg på en ramslöksbädd med grillad citronkräm och havrekrisp. Serveras med kokt potatis.

 

Vårsallad, säsongens första blad och skott marinerad i en lingonpesto tillsammans med bakade tomater, syltad ramslök, torkade blåbär, rökta valnötter och kittost från räven och osten. Serveras med en sotad kycklingfilé och vårt sirapsbröd rostat med vitlök och nässlor.

 

Hemmagjorda köttbullar med kokt potatis täckt av en härlig gräddsås. Serveras med lingonsylt samt syrad gurka.

 

Sotad kyckling med rostade vårprimörer, potatis, ramslöksaioli toppad med syltad skogslök.

Vår matfilosofi

Att inspirera till en snällare värld genomsyrar hela Astrid Lindgrens Näs och i vårt arbete med maten vill vi bidra genom en så klimatsmart meny som möjligt, vi strävar ständigt mot att minska matsvinn och väljer våra råvaror noga utifrån denna grund.

Därför jobbar vi med säsongsbaserade råvaror från gårdar i närområdet.

High Coast Wine, Fantastiska viner från Moldavien

High Coast Wine har sitt säte i vackra Höga kusten. De samarbetar med de främsta vingårdarna i Moldavien och importerar vin av mycket hög kvalitet till Sverige. I samarbete med Svenska ambassaden i Moldavien ger de tillbaka 5 kr/flaska till förmån för barn och ungdomar i Moldavien. Pengarna går bland annat till att stötta fotbollsföreningar med ledare som vill vara en vuxennärvaro för utsatta barn. Det finns i nuläget också planer på att bygga lekparker eller annat beroende på det lokala samhällets behov.

Vi är stolta över att arbeta med High Coast Wine som vår enda vinleverantör. Engagemanget som finns i att ge tillbaka till barn och ungdomar i Moldavien som är ett av Europas fattigaste länder gjorde att vi fick upp ögonen för High Coast Wine och när vi sedan lyssnat till deras historia samt provsmakat vinerna var beslutet väldigt enkelt för oss.

 

För att läsa mer om deras arbete och alla fantastiska viner följ länken till deras hemsida här.

 

Trädgårdshuset

I Trädgårdshusets kafé kan du njuta av fika och enklare maträtter och dessutom befinner du dig på den mest fridfulla oasen som finns på Astrid Lindgrens Näs. Här är det perfekta stället att vila en stund under ditt besök.

Full width image
NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2020 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.