searchSymbol
Viktig information inför ditt besök
hero

Restaurangen

I vår restaurang erbjuder vi maträtter lagade från grunden samt ett brett sortiment av fikabröd och smörgåsar.

Vår restaurang har fått extra mycket kärlek i form av ny inredning i år för att skapa en ännu bättre helhetsupplevelse hos oss. Vackra linnetyger och vita paraplyer har lett oss till ordet sagolik. Med växter har vi förstärkt känslan och vävt samman ute och inne, svartvita foton från gården Näs vid sekelskiftet ska påminna oss om vilken plats vi är på, platsen där allt en gång började och Astrid Lindgren växte upp. 

Varmt välkommen att slå dig ner och njuta av mat och dryck.  Är det fint väder rekommenderar vi att du slår dig ner i vår vackra uteservering i Apellunden.

Vi har serveringstillstånd och serverar öl, vin och cider.

Full width image
Vår matfilosofi

Att inspirera till en snällare värld genomsyrar hela Astrid Lindgrens Näs och i vårt arbete med maten vill vi bidra genom en så klimatsmart meny som möjligt, vi strävar ständigt mot att minska matsvinn och väljer våra råvaror noga utifrån denna grund.

Därför jobbar vi med säsongsbaserade råvaror från gårdar i närområdet.

High Coast Wine, Fantastiska viner från Moldavien

High Coast Wine har sitt säte i vackra Höga kusten. De samarbetar med de främsta vingårdarna i Moldavien och importerar vin av mycket hög kvalitet till Sverige. I samarbete med Svenska ambassaden i Moldavien ger de tillbaka 5 kr/flaska till förmån för barn och ungdomar i Moldavien. Pengarna går bland annat till att stötta fotbollsföreningar med ledare som vill vara en vuxennärvaro för utsatta barn. Det finns i nuläget också planer på att bygga lekparker eller annat beroende på det lokala samhällets behov.

Vi är stolta över att arbeta med High Coast Wine som vår enda vinleverantör. Engagemanget som finns i att ge tillbaka till barn och ungdomar i Moldavien som är ett av Europas fattigaste länder gjorde att vi fick upp ögonen för High Coast Wine och när vi sedan lyssnat till deras historia samt provsmakat vinerna var beslutet väldigt enkelt för oss.

 

För att läsa mer om deras arbete och alla fantastiska viner följ länken till deras hemsida här.

 

Trädgårdshuset

Vid Trädgårdshuset befinner du dig på den mest fridfulla oasen som finns på Astrid Lindgrens Näs.

Här finner du det perfekta stället att äta din medhavda matsäck och vila en stund under ditt besök.

Full width image
NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2020 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.