searchSymbol

Inför ditt besök

hero

Astrid Lindgrens Näs är platsen där hela Astrid Lindgrens författarskap tar sin början. Här föddes hon och här tillbringade hon sin barndom. Här hörde hon de berättelserna, mötte alla de personerna och vistades i de miljöer som sedan bildade grunden i hennes böcker. Det var på Näs som hon klättrade i sockerdricksträdet och lekte ”sickenblås” och ”inte-stöta-golvet” med sina syskon. Det var här hon hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök.

Läs mer om guidade visningar

På Astrid Lindgrens Näs kan du idag lära känna den världsberömda författarinnan lite bättre genom vår stora utställning Astrid Lindgren och sagans kraft, besöka hennes barndomshem vid guidade visningar och njuta av trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs som fortsätter att växa och förändras år efter år. Som en saga utan slut.

Paviljongen på Astrid Lindgrens Näs inrymmer den stora utställningen  Astrid Lindgren och sagans kraft. I vår nya basutställning får du veta mera om människan, författaren och aktivisten Astrid Lindgren. Få en inblick i hur hon var som person, hur hon levde och hur hon kunde skapa alla sina fantastiska berättelser. Vid sidan av basutställningen visar vi även tillfälliga utställningar både i prästgården, trädgårdshuset och ute i trädgårdarna.

Se aktuella utställningar
Öppettider

Vår
19 april – 16 maj
fredag-söndag, kl.10:00-16:00

Sommar
17 maj – 18 augusti,
öppet dagligen, kl. 10:00-18:00.

Höst
19 augusti – 22 september,
öppet dagligen, kl. 10:00-16:00.

Julmarknad
29 november – 1 december

Köp biljett
Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

FÖLJ OSS

© 2024 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.