searchSymbol
hero

Lärare och pedagoger

Välkomna att besöka Astrid Lindgrens Näs med din skolklass och på egen hand uppleva våra utställningar och trädgårdar.

Ni kan se vår permanenta utställning ”Hela världens Astrid Lindgren” och våra säsongsutställningar.

För att se vilka av våra säsongsutställningar som visas under er besöksdag, se program här! (länk till utställningar)

Självklart kan ni besöka oss och bara strosa runt och utforska våra trädgårdar där det finns mycket lek att upptäcka och mycket fantasi att få utlopp för. I trädgårdarnas olika rum som skapats på teman från Astrid Lindgrens liv kan ni inspireras av Astrid Lindgrens förhållningssätt till naturen, det kreativa skapandets glädje och kraft, lek och allvar.

I Snickarladan visas filmen om hur berättelsen ”Emil i Lönneberga” kom till. Där kan ni också titta på en modell över gården Näs och hur den såg ut i början av 1900-talet.

I berättarslingan ”En själ i gungning”, bestående av 8 järnböcker utplacerade i parken, kan ni lära er mer om hur platsen Näs länkar till Astrid Lindgrens liv, hennes berättelser, tankar och värderingar.

 

Som fritids och förskola kan ni även besöka oss under loven, förboka ditt besök här! (länk till info@astridlindgrensnas.se)

Ni får gärna slå er ner för att läsa i vår läshörna som vi har inne i Paviljongen.

Önskar ni ta med egen matsäck kan den kan ätas i trädgårdarna dock inte på våra uteserveringar. Bänkar finns runt om i parken att sitta på och filtar att låna.

GRATIS AUDIOGUIDE i din egen Smartphone!

Vår utställning ”Hela Världens Astrid Lindgren” upplever ni på ett bekvämt sätt med hjälp av vår app Astrid Lindgrens Näs. I appen hittar ni audioguiden som finns på ett stort antal språk. För alla barn har vi en speciell barnversion på svenska, tyska och danska.

Ladda ner den kostnadsfria appen i förväg och ta gärna med egna hörlurar när ni ska besöka oss.

Du hittar appen Astrid Lidgrens Näs i GooglePlay eller AppStore.

Ladda ner den här (pil och länk!) App Store

Ladda ner den här (pil och länk!) Google Play

Utlåning av mobiler med app:

Har ni inte möjlighet att använda egna mobiltelefon kan ni låna smartphones med appen av oss. Om mobilen med app skadas eller går sönder genom handhavande fel under utlåningstiden blir bokaren ansvarig och vi debiterar er med ett belopp på 1000 SEK / mobil.

Skador inkluderar repor, sprickor, trasigt eller krossat glas eller på andra sätt skadad mobil eller om den inte lämnas i retur.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

FÖLJ OSS

© 2023 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.