searchSymbol

hero

Lärare och pedagoger

Välkomna att besöka Astrid Lindgrens Näs med din skolklass och på egen hand uppleva våra utställningar och trädgårdar.

I vår nya utställning “Astrid Lindgren och sagans kraft” får du lära känna den lilla flickan som växer upp på gården Näs och följa henne genom hela livet. Läs mer om utställningen.

Självklart kan ni besöka oss och bara strosa runt och utforska våra trädgårdar där det finns mycket lek att upptäcka och mycket fantasi att få utlopp för. I trädgårdarnas olika rum som skapats på teman från Astrid Lindgrens liv kan ni inspireras av Astrid Lindgrens förhållningssätt till naturen, det kreativa skapandets glädje och kraft, lek och allvar.

I Snickarladan visas filmen om hur berättelsen ”Emil i Lönneberga” kom till som också visar hur det ser ut inne i barndomshemmet. Där kan ni också titta på en modell över gården Näs och hur den såg ut i början av 1900-talet.

I berättarslingan ”En själ i gungning”, bestående av 8 järnböcker utplacerade i parken, kan ni lära er mer om hur platsen Näs länkar till Astrid Lindgrens liv, hennes berättelser, tankar och värderingar.

Önskar ni ta med egen matsäck kan den kan ätas i trädgårdarna dock inte på vår uteservering. Bänkar finns runt om i parken att sitta på och filtar att låna.

Är ni intresserade av att besöka oss med din skolklass vänligen kontakta oss för aktuella priser och programförslag. Kontakta oss gärna på telefon 0492-56 68 00, eller mail bokning@astridlindgrensnas.se.

 

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

FÖLJ OSS

© 2024 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.