searchSymbol

På Astrid Lindgrens Näs kan du alltid se den stora Astrid Lindgren-utställningen. Vid sidan av den producerar vi tillfälliga utställningar både i paviljongen, i prästgården och ute i trädgårdarna. Våra utställningar handlar om olika perspektiv på Astrid Lindgrens liv och författarskap men kan också anknyta till speciella teman som återfinns i hennes böcker eller som på annat sätt var viktiga i hennes liv. För Astrid Lindgren var kulturen och konsten oumbärliga. 1959 säger hon i Dagens Nyheter:

"Döden och kärleken är det stora människan upplever, det intresserar alla åldrar. Man ska inte skrämma barn till ångest, men de behöver likaväl som en vuxen uppröras av konst."

Utställningen ”Astrid Lindgren och sagans kraft”

På gården Näs får en liten flicka i början av 1900-talet höra sitt livs första saga. Det sätter hennes barnasjäl i en gungning, som aldrig riktigt avstannar. När flickan, som heter Astrid, växer upp fortsätter hon att skriva för att roa barnet hon en gång var och hennes ord kommer att påverka människor över hela världen.
I utställningen ”Astrid Lindgren och sagans kraft” får du lära känna Sveriges största barnboksförfattare, men också komma nära personen hon var utanför rampljuset.

I utställningen ”Astrid Lindgren och sagans kraft” får du lära känna den lilla flickan som växer upp på gården Näs och följa henne genom hela livet. Men framför allt får du inblick i ett av Sveriges största författarskap och fördjupa dig i Astrid Lindgrens inspirationskällor och drivkrafter. Utställningens uppdelning i kapitel och underkapitel inspirerade av bokkapitel skapar en röd tråd i berättelsen.

Du kommer att upptäcka många inspirationskällor till Astrid Lindgrens berättelser under ett besök på Astrid Lindgrens Näs.

Läs mer om utställningen

Säsongsutställning 2024 "Butiken för omöjliga saker"

 ETT SECOND LAND FÖR BARN OCH ALLA UNDRA

Utställningen har skapats av Carina Bodelson Lönn och Magnus Lönn och visas 27 april – 22 september 2024. Välkommen in till en lekfull och filosofisk konstutställning.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

FÖLJ OSS

© 2024 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.