searchSymbol

Hela världens Astrid Lindgren!

I utställningen möter du både jazzbönan, mamman, barnboksredaktören och opinionsbildaren Astrid Lindgren. “Hela världens Astrid Lindgren” tar dig med från hennes uppväxt här på Näs till hennes liv som hyllad och världsberömd författare.

Läs mer här

image
appImage

Upplev utställningen med vår audioguide som finns att ladda ner som app hos Google play eller App Store, den heter Astrid Lindgrens Näs.

Dagens Pippi

År 2020 markerade 75 år sedan böckernas Pippi Långstrump, världens starkaste flicka, kom ensam till en helt ny stad. Idag tvingas miljoner flickor att lämna sina hem och flytta, inte bara till nya städer, utan också till nya länder. Utställningen uppmärksammar och är en del av en stor internationell kampanj för att stödja och kämpa för flickors rätt till en bättre framtid.

Läs mer här

image
image
Grattis Pippi!

Under sockerdricksträdet i trädgården på Astrid Lindgrens Näs visar vi utställningen Grattis Pippi.

Här berättas historien om hur Pippi kom till och hur boken togs emot när den 1945 – strax efter att andra världskriget tagit slut – damp ner i bokhandeln. Vi får ta del av kritikerstorm såväl som rosiga recensioner och slutligen ett sprakande internationellt genombrott.

Läs mer här

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2022 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.