searchSymbol
hero

Guidningar

Följ med på en guidad visning och förflytta dig till tiden när Astrid Lindgren växte upp här med sina tre syskon, sina föräldrar och många andra som arbetade på gården. Huset ser ut som när Astrid Lindgren var liten flicka. Hon återställde det själv på 1960-talet. Under perioden maj till september har vi dagliga visningar av barndomshemmet.

Guidade visningar av barndomshemmet

Följ med på en guidad visning och förflytta dig till tiden när Astrid Lindgren växte upp här med sina tre syskon, sina föräldrar och många andra som arbetade på gården. Huset ser ut som när Astrid Lindgren var liten flicka. Hon återställde det själv på 1960-talet. Under perioden 14 maj till 27 september har vi dagliga visningar av barndomshemmet. Barndomshemmet kan inte besökas på egen hand utan endast via våra guidade visningar.

Pris:

Från 8 år 150 kr.

Åldersgräns från 8 år.

En guidad visning tar cirka 45 minuter.

Barndomshemmet är inte tillgänglighetsanpassat.

 

Förboka din guidade visning via telefon 0492-566 800 eller via e-post info@astridlindgrensnas.se

Full width image
Visning av trädgårdarna

Guidad visning av trädgårdarna: 45 minuter

Våra trädgårdsmästare erbjuder guidade visningar av våra vackra trädgårdar vid förfrågan. Kontakta oss om du är intresserad 0492-56 68 00

Full width image
Grupperbjudanden

Ett besök på Astrid Lindgrens Näs för dig närmare vår mest folkkära författarinna. Här kan du gå en guidad visning i barndomshemmet, se utställningen om Astrid Lindgrens liv, njut av trädgårdarna och låt dig inspireras av konst och kreativa rum. I entrépriset ingår: Vår fasta utställning ”Hela världens Astrid Lindgren”, trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs och våra tillfälliga utställningar.

För att få våra grupprabatter krävs det att gruppen är minimum 20 betalande personer. Grupper måste förbokas minst en vecka i förväg för att erhålla grupprabatten.


Utställningen -”Hela Världens Astrid Lindgren”
I Paviljongen ligger vår basutställning som berättar om Astrid Lindgrens liv och författarskap. Utställningen inleds med en film om Astrid Lindgren (ca 15 min lång).  Därefter kan man i egen takt, se utställningen.


Trädgårdarna 

Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs är en plats för kultur, samtal, bus, debatt, lek, allvar och humor. De gröna miljöerna växer fram ur teman som varit viktiga för Astrid Lindgren genom hela hennes författarskap. I trädgårdarna kan du gå en upplevelsepromenad med berättarpunkter med information om viktiga teman, platser och människor i Astrid Lindgrens liv och författarskap.


Tillfälliga utställningar
Under sommarmånaderna erbjuder vi ytterligare en utställning med ett aktuellt tema i vår prästgård och i det gamla sädesmagasinet kan man  se utställningen “Ene unnelie unge” om Astrid Lindgrens syskon – Gunnar, Ingegerd och Stina.


Tillval:

Guidad visning i Astrid Lindgrens barndomshem. (tidsåtgång 1 timme)
Gå med på en guidad visning och låt dig förflyttas tillbaka i tiden till Astrid Lindgrens barndom, när hon växte upp här på Näs. Barndomshemmet är ett gammalt och privatägt hus, med små rum som endast kan ta emot 12 personer i varje grupp. Ni kan enbart besöka barndomshemmet tillsammans med en av våra guider. Barndomshemmet är privatägt och vi är mycket tacksamma att vi får gå in i huset för att göra dessa guidade turer och visa detta fantastiska kulturarv.

Vi hjälper er gärna att skräddarsy just ert besök, kontakta oss på
0492-56 68 00,  info@astridlindgrensnas.se

Full width image
Förfrågan

Fyll i dina önskemål och kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig

  • Typ av event

Deltagare

Antal deltagare

Önskat datum

Kontaktperson

Namn

E-postadress

Telefonnummer

Företag

Övriga önskemål

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2022 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.