searchSymbol
hero

Bra att veta för dig med funktionsvariation

Med några få undantag är Astrid Lindgrens Näs anpassat för rullstolsanvändare och funktionshindrade. Våra trädgårdar och gångvägen från vår parkering till entrén är försedda med stenmjölsgångar. Utställningarna, butiken och restaurangen är anpassade och det finns markerade handikapplatser på parkeringen. Astrid Lindgrens barndomshem och byggnaden som heter Boa är inte handikappanpassade.


Entrépris
Gäst med funktionsvariation betalar ordinarie entrépris. Medföljande personlig assistent/ledsagare har fri entré. Vår huvudentré är rullstolsanpassad.


Ledsagare
I de fall du har en funktionsvariation som medför behov av ledsagare erbjuds en ledsagare fri entré. Ledsagaren måste vara minst 16 år fyllda och ska kunna styrka med intyg att den arbetar som ledsagare. Har du fler ledsagare betalar de ordinarie pris, såvida du inte genom intyg kan styrka behovet av fler än en ledsagare.

Om du besöker oss utan legitimerad ledsagare, men har ett intyg på att du behöver extra hjälp vid aktivitet liknande museibesök kan vi ge ledsagarentré till en anhörig utan personligt ledsagarintyg. Vi godkänner intyg från vården, kommunen, skola samt assistansbolag.


Parkering
Cirka 100 meter från entrén ligger vår parkering med markerade handikapplatser. Gångvägen från vår parkering till entrén är försedd med stenmjöl.


Toalett

Handikapptoaletter finns i Paviljongen samt i Prästgården, handikapptoaletten i Paviljongen är utrustad med skötbord.


Ledarhund/Hund
Ledarhundar, service- och signalhundar är välkomna in i vår verksamhets alla områden. Barndomshemmet och magasinet är privatägt och inte anpassat för ledarhundar och funktionshindrade. För besök i vår restaurang och uteserveringar med ledarhund, vänligen kontakta personalen i restaurangen. På flera ställen runt om i trädgårdarna har vi ställt ut vattenskålar och hundarna ska vara kopplade under hela besöket.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

FÖLJ OSS

© 2024 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.