searchSymbol
hero

Information om våra allergialternativ

Vi lagar mat som ska passa de allra flesta av våra besökare och väljer ingredienser med tanke på det. I de fall där vi behöver ta hänsyn till någon intolerans eller allergi försöker vi erbjuda alternativ att välja på. Det är viktigt att alla gäster känner sig välkomna till Astrid Lindgrens Värld och därför utökas ständigt alternativen för allergiker på de olika försäljningsställena. Parken har en medarbetare, med utbildning i allergifrågor, som ansvarar för att jobba övergripande med alternativen för allergiker. Vår personal får utbildning i allergier och allergiprodukter och de hjälper gärna till att berätta hur ni kan kombinera ihop rätter så att ni och era barn blir mätta och glada. Men du vet mest om din allergi, så berätta gärna för oss hur det är för dig så kan vi hitta något som passar dig.

Glutenfria rätter

Köttbullar med potatismos. Vegankorv med mjölkfritt potatismos. Kycklingsallad. Laxsallad.  Lax med potatis. Trädgårdssallad med betor. Kycklingfilé med potatissallad. Frasig råraka med grönsaker. Trädgårdssallad med morotsbiffar/ärtbiff. Fläsksida med rostad potatis.

 

image
image
Mjölk/laktosfria rätter 2020

Köttbullar med kokt potatis och skysås. Vegankorv med mjölkfritt potatismos. Falukorv med mjölkfritt potatismos. Laxsallad. Lax med kokt potatis. Ugnsbakad falukorv med makaroner (utan stuvning). Kycklingfilé med potatissallad(laktosfri). Frasig råraka med grönsaker. Stekt torsk med kokt eller rostad potatis. Trädgårdssallad med morotsbiffar/ärtbiff.

 

Äggfria rätter 2020

Köttbullar med potatismos. Vegankorv med mjölkfritt potatismos. Ugnsbakad falukorv med stuvade makaroner. Trädgårdssallad med betor. Frasig råraka med grönsaker. Trädgårdsallad med ärtbiff. Isterband med potatis och löksås.

 

image
image
Vegetariska och veganska rätter

Vegetariska rätter: Ugnspannkaka med hemkokt sylt och grädde. Trädgårdens sallad med gratinerade getost och blandade betor.

Veganska rätter: Vegankorv med mjölkfritt potatismos, gurksallad. Frasig råraka med grönsaker. Trädgårdssallad med morotsbollar. Trädgårdssallad med vår egen ärtbiff.

 

Om ni har några frågor eller funderingar får ni jättegärna höra av er till mig!

Sofia Jedebäck
Ansvarig för specialkost
Tfn: +46 (0)492-564658

 

image
appImage

Upplev utställningen med vår audioguide som finns att ladda ner som app hos Google play eller App Store, den heter Astrid Lindgrens Näs.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

FÖLJ OSS

© 2023 Astrid Lindgrens Näs. info@astridlindgrensnas.se, +46 (0)492 56 68 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden.